BABEL

Guxuam të ndërtonim kullën për të mbërritur deri tek Perënditë, por nuk mbërritëm dot.

Lamë punën në gjysëm se na ngatërruan gjuhët dhe nuk u kuptuam më me njeri tjetrin.

U shpërndamë e humbëm nëpër botë.

 

PËRMBYTJA E MADHE

U tallëm me të mirin NOE dhe e quajtëm leshko.Ndërkohë ai pa bërë fjalë ndërtonte Barkën e Ringjalljes së njeriut. Të gjithë ne u mbytëm e vajtëm në fund të ujit.

 

IKARUS

Dedali i dha dy këshilla të birit para se të fluturonin tej Labirintit :

Mos ju afro ujit, pasi do të lagen puplat dhe do të   mbytesh në det.

Mos ju afro diellit, pasi do të shkrihet dylli dhe do të shembesh në tokë.

Ashtu ndodhi. IKARUS shkoi drejt Diellit. E sfidoi.

I Ndritëshmi mori hak për mendjemadhësine e tij.

 

TITANIK

E ndërtuam dhe thamë: Ta pagëzojmë TITANIK, sepse është një anije që nuk mbytet kurrë. Përfundoi në fund të oqeanit

 

ZEPPELINI HINDENBURG

Ishte objekti më i madh fluturues i ndërtuar ndonjëherë. E pagëzuam me emrin e Presidentit

gjerman Paul von Hindenburg. U  dogj në ajër pa mbrritur.

 

CHALLENGER

E thirrëm CHALLENGER ( SFIDANTI ), që të sfidonim qiellin. U dogj bashkë me 7 astronautë brenda. Nuk mundi të ishte sfidues.

 

AYRTON SENNA

Tha : ” Të jesh i dyti është të jesh i pari që humb.”

Vdiq në pistë.

GAZMEND LEKA
Ky është teksti shoqërues në ekspozitës personale ’’ IKARUS ’’  çelur në Galerinë “ ZETA “