MILENIUM

GAZMEND LEKA / 2000

… dhe vinte erë e keqe. Bojrat, vaji i linit, rreckat e ngjyrosura, bishtat e cigareve, copa e byrekut e lënë përgjysem, djersa, pluhuri, bojrat e makinave, bilbili i policit tek kryqezimi, fishkëllima e halabakëve, urina e pijanecëve qosheve, uji i ndotur, netët pa dritë, sytë e perdalë të tjetrit.

Të gjitha qelbeshin erë.

Veza e “ Pashkës ” ishte e prishur.

“ Pak parfum ”… mendova, ndërsa zija hundët me dorë.

-Mos!…klithi zëri

Ju zbardh syri i zi.

-Mos, sepse kështu i parfumosin të vdekurit.

Millenium !!!

P.S.

Ja kushtoj atyre që hanë shqip.

GAZMEND LEKA
Ky tekst, është vendosur në ftesën e ekspozitës sime personale, çelur tek “ Galeria XXI ”, dt. 09/QERSHOR/2000.